ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ:

PROJECT: με θέματα που προκύπτουν από τα ενδιαφέροντα των παιδιών, εμπλουτισμένες με οπτικοακουστικό υλικό, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην αναζήτηση πηγών και υλικού. Με βιωματική έρευνα και ομαδικές ή ατομικές εργασίες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: κάθε μέρα τα παιδιά μέσα από το ομαδικό, συμβολικό ή ατομικό παιχνίδι μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αυτοσχεδιάζουν, να λειτουργούν ελεύθερα, να μετρούν τις δυνάμεις τους και να εξελίσσονται.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: διάφορα παιχνίδια εμπνευσμένα από τη Μοντεσσόρι με πλέξιμο, σκοινιά, οργάνωσης και συγκέντρωσης που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα τους (χέρια) και τον τρόπο σκέψης τους.

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, προγραμματίζονται δραστηριότητες με διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους και σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας (παραμύθι, συζήτηση, δραματοποίηση, ομαδικές-ατομικές εργασίες κ.α).

ΤΕΤΡΑΔΙΟ: το κάθε παιδί έχει το δικό του εποχιακό τετράδιο στο οποίο δημιουργούν χειροτεχνίες. Το τετράδιο του Αερόστατου δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους, να συνεχίσουν να μαθαίνουν διαρκώς και να εξασκούν τις δεξιότητες τους.

ΚΗΠΟΣ: Τα παιδιά βγαίνουν στον κήπο καθημερινά, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Προγραφικές και προαναγνωστικές ασκήσεις, γράμματα, αριθμοί, ασκήσεις με σχήματα, μεγέθη, χωρικές έννοιες.